Meditatie-weekend ‘de kracht van zachtheid’

Wanneer:
22 november 2020 @ 19:30 – 24 november 2020 @ 16:00
2020-11-22T19:30:00+01:00
2020-11-24T16:00:00+01:00

begeleiding: Doshin Houtman

We spreken wel eens over de verharding in de maatschappij. Maar een maatschappij verhardt niet. Het zijn mensen die verharden. Dat komt o.a. door het vasthouden aan bepaalde opvattingen, of ons identificeren met een bepaalde groep. Een jachtig leven, veel willen,  geeft spanningen in geest én lichaam, die daardoor verharden.
Hardheid roept vaak hardheid op. Uitschelden wordt vaak gevolgd door terug schelden, een mep uitdelen wordt vaak gevolgd door een stomp terug. We worden daar niet gelukkiger van.
Laten we beginnen met de hardheid te voelen in het lichaam. Wat gebeurt er als we het opmerken? Het verzachten van het lichaam, laat de energie weer stromen, geeft adem weer de ruimte. De geest komt tot rust, en komt er ruimte in die geest.
Door observatie van het proces van harder worden naar zachter worden in lichaam en geest komen we tot inzichten. Als we deze inzichten meenemen in het dagelijks leven komt er meer welbevinden voor onszelf, en alle levende wezens.
Tijdens dit meditatieweekend wordt belichaamde aandacht beoefend. We zijn lichaam-geest, maar leven vaak alleen in de geest. Daardoor missen we de smaak van het leven en de verbondenheid met onszelf en anderen. We bewegen in aandacht en oefenen in aandacht in de dagelijkse activiteit. Er zijn formele loop- en zitmeditaties, een Dhamma-toespraak en mogelijkheden voor uitwisseling en persoonlijk gesprek.

vr. 22 t/m zo. 24 nov. meditatie weekend ‘de kracht van zachtheid’
Doshin Houtman
vr. 19.30 – zo. 16.00 € 50,- / € 30,- plus dana voor begeleider
Aanmelden meditatieweekend
* verplicht veld

Algemene voorwaarden aanmelding, betaling en annulering