Stadsretraite zr. Virañani

Wanneer:
31 mei 2020 @ 14:00 – 6 juni 2020 @ 16:00
2020-05-31T14:00:00+02:00
2020-06-06T16:00:00+02:00

Begeleiding: Zr. Virañani (Engelstalig)
Assistentie: Ank Schravendeel (Vertaling)

Programma van de retraite

De stadsretraite geeft je de gelegenheid om een weekend, een zaterdag en vier doordeweekse avonden te mediteren. Je beoefent Vipassana-meditatie, terwijl je thuis slaapt en overdag je eigen bezigheden hebt. Zo krijg je de mogelijkheid om de formele meditatie te doen en te integreren in je dagelijks leven. Daarom is het aan te bevelen om tijdens deze retraite week geen extra activiteiten te plannen, zodat je zo veel mogelijk in de sfeer van opmerkzaamheid kunt zijn. Het is de bedoeling dat je aan alle programmaonderdelen meedoet. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. We vragen je dan, om dit al bij je aanmelding aan te geven.

Het programma is aangepast. Vroeg in de ochtend zijn er online bijeenkomsten met zr. Viranani, en ’s avonds uitwisseling via Zoom; dus geen hele dagen. Tussendoor wordt van deelnemers gevraagd om in het weekend een aantal uren zelf te mediteren.

Programma

Zondag 31 mei en maandag 1 juni: 6.30 – 10.30 uur, 19.30 – 20.30
Dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni: 6.30 – 8.15 en 19.30 – 20.30
Zaterdag 6 juni: 6.30 – 10.30

Zuster Virañani

Zr Viranani is een dhammalerares uit de VS. Sinds 2015 begeleidt ze jaarlijks metta- en vipassana-meditatie in Nederland. Ze leeft als non met 8 leefregels en stelt haar leven in dienst van de Dhamma, terwijl ze velen die het pad naar bevrijding bewandelen van harte ondersteunt.

Van huis uit is ze evolutionair bioloog en woonde en werkte ze in Nieuw Zeeland. Geboren op Hawaii, woont ze nu een gedeelte van het jaar in Birma. Daar is ze een van de leraren en initiatiefnemers van de internationale Metta retraite in Pyinsar. Ook is ze onderdeel van metta-in-action, een initiatief dat ondersteuning biedt aan kinderen en nunneries, scholen en afgelegen dorpen waar zorg ontbreekt.

Wij zijn onder de indruk van haar toewijding. Ze is praktisch als het gaat over non zijn in het westen en benadert onwennigheid van mensen met een hartelijke lach: “De regels voor monastiekelingen zijn niet bedoeld om anderen last te bezorgen”. Het verlichten van het lijden van anderen staat centraal, ook in haar lessen. Zo bezochten we in 2019 met een groep kamp Westerbork waar ze een ceremonie leidde. Een aangrijpende en mooie ervaring die pijn en lijden van anderen om ons heen voelbaar maakte en waardoor compassie en heling ontstond.

 

31 mei t/m 6 juni Stadsretraite, Vipassana meditatie Zr. Virañani tijden zie hierboven €95,- / 80,-
excl dana voor begeleider
Aanmelden meditatieweekend
* verplicht veld

Algemene voorwaarden aanmelding, betaling en annulering
Dit bericht is geplaatst door gjb. Maak dit favoriet permalink.