Benefietfeest 30 jarig bestaan

Hallo, beste betrokkene, vrijwilliger, huurder, bezoeker van het Vipassana Meditatie Centrum.

Het Vipassana meditatiecentrum bestaat dit jaar 30 jaar en huist 30 jaar in het huidige pand aan de Kamerlingh Onnesstraat 71. Dit met meerdere groepen, de huurders. We delen als gebruikers één gezamenlijk doel: het mogelijk maken van spirituele ontwikkeling. Wij, als Vipassana-centrum zien onszelf als deel van een groter geheel en willen bijdragen aan samenleven, samenwerken en samen zorgen. Vanuit die visie hebben we één gezamenlijk belang: ons onderdak gasvrij en energie duurzaam maken.

Hiervoor is uiteraard geld nodig. De gelegenheid van 30 jaar Vipassana en 30 jaar bezit van het pand, willen we gebruiken we om geld in te zamelen. Dan kunnen we verdere stappen zetten met het verduurzamen van het pand.

We nodigen jullie uit voor een benefietfeest op 3 september van 10.30 tot 13 uur waarbij we een inspirerend inhoudelijk programma verzorgen met vanaf 13 uur een lunch.  Het is prettig als je je hiervoor opgeeft. Dat kan via het formulier onderaan de pagina. Daarnaast zal er gelegenheid zijn, om elkaar te ontmoeten.

Sinds half 2022 is het pand aan de Kamerlingh Onnes straat hypotheek vrij. We zijn nu vrij van schuld en geen onderpand meer van een bank. Dat betekent dat we nu serieus werk kunnen maken van verduurzaming en renovatie. Dus zijn we gestart met het pand beter te isoleren. Minder energieverlies betekent immers minder verbruik. De spouwmuren zijn in februari geïsoleerd.

Een renovatie brengt ook overlast, de 9e februari hebben we overdag geen activiteiten kunnen laten plaatsvinden, vanwege geluidsoverlast. Vanaf 5 juni zullen de kozijnen en de ramen vervangen worden. De huidige ramen voldoen niet meer. Hiervoor in de plaats komen ramen met een hogere isolatiewaarde, in nieuwe kozijnen. De entree bij de keuken en de voordeur zullen ook worden vernieuwd. Helaas betekent dat we dan een aantal weken dicht zullen zijn. Het dak zal worden geïsoleerd en het plafond in de bovenzaal wordt dan ook aangepast.

Daarnaast wordt nog onderzocht of vloerisolatie mogelijk is, willen we zonnepanelen op het dak, en dan hopen we de verwarming los te kunnen koppelen van het gas. Een installateur is met ons aan het meedenken, welke mogelijkheden voor ons het meest passend zijn.

Kortom, er gaat van alles gebeuren met het mooie pand aan de Kamerlingh Onnesstraat 71. Op 3 september zal een groot deel, misschien wel alles klaar zijn en dus is er dan van alles te bewonderen.

Ook is er volop gelegenheid dana te beoefenen. Wij willen een ieder hiertoe op verschillende manieren ludiek uitnodigen. Met andere woorden, wordt vervolgd…………

 

Van harte uitgenodigd! We zien jullie graag!

Namens het bestuur Katharina de Jong, penningmeester

Namens de begeleiders Ank Schravendeel

    Algemene voorwaarden aanmelding, betaling en annulering