Boeddha bloeit

De meditatiedag is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Groninger meditatiedag 30 maart ‘Boeddha Bloeit’
tien stromen, vier workshops, één sangha

De leer van de Boeddha bloeit in de westerse wereld als nooit tevoren. Het vindt zijn weg langs verschillende scholen, stromingen en tradities. Veel daarvan tref je ook in Groningen. In groepen en in centra en soms als particulier initiatief. Al met al een rijk palet aan meditatievormen, studie en ritueel. Goed voor een groeiend spiritueel draagvermogen van onze stad!

In vier workshops verzorgen vier ervaren leraren hun meditatie- en rituele vormen. Iedereen is welkom, of je nu ervaring hebt of niet, benieuwd bent hoe het bij een andere groep toegaat of het simpelweg op de jou vertrouwde manier nog eens wilt meemaken. Er zijn kussens, matjes en stoelen genoeg! Het grootste deel van de kussens en stoelen laten we leeg voor nieuw geïnteresseerden, al of niet reeds betrokken bij een andere sangha. Je kunt meedoen aan workshops met eerwaarde Baldwin Schreurs (Dharma Toevlucht), Jifu Sensei Vulink (Zen Boat), Henny Rengetsu Post (Zenspirit) en Ank Schravendeel (Vipassana). Daarnaast zijn begeleiders uit de Leven in Aandacht groep, Lewenmoed, Bön traditie en Rigpa op de dag aanwezig.

Tussen de middag is er een rijke vegetarische lunch deels glutenvrij en is er gelegenheid voor gesprek met oude en nieuwe bekenden. Je kiest één, twee tot misschien wel vier workshops waar je aan mee wilt doen. Gedurende de gehele dag is in de ‘wandelgangen’ een gesprek gaande, waarbij we jouw inbreng over boeddhistische beoefening in Groningen graag willen horen.

Dit zijn de workshops:

  • 10.00 uur Vipassana – Ank Schravendeel
  • 11.30 uur Zen Boat – Jifu Sensei Vulink
  • 13.00 uur Lunch (vegetarisch)
  • 14.00 uur Dharma Toevlucht – Eerw. Baldwin Schreurs
  • 15.30 uur Zen Spirit – Henny Rengetsu Post
zaterdag 30 maartBoeddha Bloeitvanaf 10.00 uur€ 10,-