Routebeschrijving

Routebeschrijving bij aankomst met de trein

Het Vipassana Centrum is vanaf het NS hoofdstation Groningen nog ongeveer een kwartier lopen. Op het NS hoofdstation aangekomen loop je tussen spoor 1a en 2a door. Je komt dan bij een grote brede trap naar boven. Beklim de trap, boven aangekomen (op de Emma-brug) ga je linksaf. De weg naar beneden volgend sla je op het kruispunt beneden rechtsaf onder tunnel van de ringweg door. Vervolgens ga je de (Park)brug over, de Kamerlingh Onnesstraat is dan de tweede straat links.

Routebeschrijving bij aankomst met auto vanaf Assen

Rijdend op de E232 of A28 Groningen binnen. Het Julianaplein naderend (dit wordt aangegeven m.b.v. een autosnelwegbord) ga je richting centrum (rechter rijvak). Je gaat nu onder de snelweg door. Daarna kies je direct weer het rechter rijvak (richting Rivierenbuurt).  Deze weg vervolg je tot de eerste kruising met verkeerslichten. Hier sla je linksaf onder het Emmaviaduct door en gaat rechtdoor de (Park)brug over. De tweede straat links is dan de Kamerlingh Onnesstraat.

Parkeren

Op werkdagen, zaterdag (8.00 – 18.00) en donderdagavond (18.00 – 21.00) geldt in de wijk betaald parkeren. Ten zuiden van de zuidelijke ringweg (Beneluxweg) kan men vrij parkeren. Dit is ongeveer tien minuten lopen van het meditatiecentrum. Aan de rand van de stad zijn parkeerterreinen waar het vrij parkeren is. Vanaf deze parkeerterreinen rijdt een citybus naar het centrum van Groningen. De kosten bedragen € 5,-. Er zijn 5 grote P+R-terreinen in Groningen: Euroborg/P3; Haren/A28; Kardinge; Hoogkerk; Zernike.

Kaart weergeven