Schoolprojecten

Vipassana meditatie is voor iedereen. Daarom bieden we ook activiteiten aan voor jongeren. Op verzoek stellen wij ons centrum open voor scholieren die geïnteresseerd zijn in het boeddhisme en meditatie.

Vele aspecten van het boeddhisme kunnen daarbij aanbod komen. Scholieren kunnen onder andere kennismaken met de boeddhistische levensbeschouwing, met aspecten van de boeddhistische cultuur zoals die in Azië bestaat, en natuurlijk met meditatie.

Inhoud en vorm kunnen worden aangepast aan leeftijd en niveau van de scholieren. Door middel van speelse werkvormen wordt het boeddhisme geïntroduceerd op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Voor leerlingen uit het basisonderwijs kan het verhaal van de Boeddha verteld worden en is het grote Boeddhabeeld interessant. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen op een speelse manier kennismaken met meditatie en boeddhistische levensbeschouwing. Een wat meer analytische benadering van het boeddhisme is ook mogelijk, bijvoorbeeld voor de bovenbouw HAVO / VWO. Ook voor studenten van diverse opleidingen, zoals beroepsonderwijs, bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met het boeddhisme en meditatie.

Het liefst ontvangen wij de leerlingen in ons eigen centrum, schoolbezoek is echter ook mogelijk.

Wij nodigen docenten uit om contact met ons op te nemen, zodat we gezamenlijk een programma kunnen bepalen.

Ook vragen van leerlingen over het boeddhisme zijn van harte welkom.