Vesak-viering 19 mei

Wat is hierop uw antwoord?

Beste lezer,

Op zondag 19 mei organiseert het Vipassana-meditatiecentrum samen met een aantal andere lokale boeddhistische groepen de jaarlijkse Vesak-viering. Tijdens deze viering worden naar oud gebruik drie belangrijke momenten uit het leven van Shakyamuni Boeddha herdacht; zijn geboorte, verlichting en overlijden. Kortom; we vieren het leven van de Boeddha!

De Vesak-viering krijgt jaarlijks een thema mee, aangereikt door de Verenigde Naties. Dit jaar luidt dat: “Leiderschap, gezamenlijke verantwoordelijkheid en duurzaam samenleven.”

Deze termen getuigen van urgentie. De wereld staat in brand en de oproep is gericht aan de internationale boeddhistische gemeenschap. We doen onze meditaties, houden onze vieringen, verdiepen ons in de leringen van de Boeddha en aandachts- oefeningen….. maar welke rol nemen we nu eigenlijk op ons? Hoe kunnen we onze beoefening van het kussentje meenemen in de grote wereld? Kortom, hoe nemen we verantwoordelijkheid voor de wereld die in brand staat?

‘wat is hier op uw antwoord?’

Tussen 10 en 14 uur verzorgen we een viering met diepgang. We formuleren de vraag, reflecteren er op in meditatieve oefeningen, gaan onderling de dialoog aan, maken muziek en ronden af met een ceremonie ter ere van het leven van de Boeddha. Daartoe putten we uit de verschillende tradities die in Groningen vertegenwoordigd zijn en hopen zo van elkaar te leren.

Om 13 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch en is er alle tijd voor napraten.

Deelname is gratis. Maar dana is van harte welkom. U kunt zich tevoren aanmelden d.m.v email: aanmelden@vipassanagroningen.nl als onderwerp “vesak2019”.

Bent u van de partij?

U bent van harte welkom!

Vipassana-meditatiecentrum – Zen Boat – Rigpa – Zen Spirit – Lewenmoed – Leven in Aandacht