Zingend mediteren

Wanneer:
22 juni 2024 @ 10:00 – 16:30
2024-06-22T10:00:00+02:00
2024-06-22T16:30:00+02:00

Begeleiding: Ank Schravendeel en Arman Amiri

Voertaal: Nederlands en Engels 

“Zingen is je stem toevertrouwen aan het ware van de stilte” (Christian Beaubain)

In iedere spirituele traditie wordt gezongen. In de Aziatische Boeddhistische traditie wordt gechant. In de Westerse Boeddhistische traditie zoeken we naar een vorm van meditatieve expressie: zingen als een vorm van meditatie, net als lopen of zitten. Ank Schravendeel heeft een aantal keer zingend mediteren aangeboden, de combinatie van het ingetogene van meditatie en het opgetogene van samen zingen. Deze keer zal Arman Amiri het zingen begeleiden.

Arman Amiri heeft zich een aantal jaren gewijd aan het beoefenen van Dhrupad (een oude Indiase klassieke muziekvorm) in India, waar het meditatieve zingen zijn oorsprong vindt.

Meditatief zingen is een reis, een meditatietechniek met onze stemmen. Geluid en trilling leiden ons naar onze innerlijke wereld, waardoor we onszelf kunnen observeren. Door meditatief te zingen kunnen we een diepere verbinding leggen tussen trillingen en ons lichaam, onze emoties, geest en energie. Naast meditatief zingen zal Arman ook Rabab en Sarinda bespelen, twee instrumenten uit verschillende spirituele tradities uit India en Afghanistan. Hij vindt het erg leuk om zijn ervaringen in Nederland te delen.

zaterdag 22 juni Zingend mediteren
Ank en Arman
10.00 – 16.30 Vrijwillige bijdrage voor centrum en begeleiders

    Algemene voorwaarden aanmelding, betaling en annulering